Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

Martta-rouvan matkassa

Martta-rouvan matkassa -hankkeessa toteutetaan materiaalia museon seinien ulkopuolelle. Materiaalin valmistuttua pääsee kulkemaan tietokoneella virtuaalisessa katunäkymässä 1930-luvun Kankaanpään Keskuskatua. Tuon ajan asukkaisiin ja taloihin pääsee tutustumaan myös lataamalla itselleen hankkeessa valmistuvan äänipolun ja kulkemalla sen kanssa nykyistä Keskuskatua. Martalle toteutetaan myös museomatkalaukkuja, joiden avulla koululuokat voivat tutustua elämään 1900-luvun alussa omassa koulussaan. Matkalaukut tuovat historian konkreettisesti käsin kosketeltavaksi, sillä niiden esineet ovat kosketeltavissa toisin kuin esineet museossa.

Ilmakuva Keskuskadusta vuodelta 1936.

Martan innoittajana toimii opettaja Martta Sevio (1901–1993), jolla oli merkittävä rooli museon kokoelman kerääjänä. Martta tuli Kankaanpäähän 1920-luvun lopussa Yhteislyseon opettajaksi. Kankaanpääläisiltä toivotaan osallistumista hankkeeseen omien muistojen kanssa. Kaikki muistot Keskuskadun rakennuksista, liike-elämästä ja ihmisistä erityisesti 1900-luvun alkupuolelta ovat toivottuja.

Museo toteuttaa hankkeen yhteistyössä Kankaanpään koulutoimen ja Kankaanpään Opiston kanssa. Materiaali valmistuu keväällä 2012. Hanke on saanut Leader-rahoituksen Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:ltä. Yksityistä rahoitusta hanke saa Kankaanpään Kuntoutuskeskukselta, Vatajankosken Sähköltä, Satakunnan Osuuskaupalta, Länsi-Suomen Osuuspankilta ja Kankaanpään Yrittäjiltä.

Lisätietoja hankekoordinaattori
Merja Nummi (044) 577 2748, merja.nummi(at)kankaanpaa.fi