Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

torstai 1. joulukuuta 2011

Joulukalenteri 2011 - Luukku 1

Museon joulukalenteri avaa luukkuja museon kuva- ja esinekokoelmaan. Mitä helmiä kokoelmassa piileekään?
Nimipäiväjuhlat Hotelli Sampossa v. 1941.
Ravintolaseurue. Jos tunnistat kuvan henkilöitä tai ravintolaa, kommentoi sivun lopussa "Add a comment".
Tunnistamaton henkilö baaritiskillä 1990-luvulla.
Tänään muistellaan Kankaanpään ravintoloita, elokuvateattereita ja tanssilavoja Keltaisella talolla klo 13-15. Tervetuloa mukaan!

4 kommenttia:

  1. Anu Forss, kaupunginmuseo1. joulukuuta 2011 klo 10.52

    Ensimmäiset joulukalenterit tulivat Suomeen vasta sotien jälkeen ja ne olivat partiolaisten kalentereita. Minusta yllättävän myöhään. Millaisia joulukalentereita muistat omasta lapsuudestasi?

    Minulla oli 1970-luvulla pankkien ilmaiskalentereita, ihan vaan pahvisia, joissa oli luukkujen takana kuva. Hienoimpina pidin niitä, joissa paljastuva kuva ikäänkuin täydensi kehyskuvaa, eivätkä kuvat olleet irrallisia. 70-luvulla oli jo onnekkaammilla ystävilläni muovikrääsäkalentereita, joillain jopa suklaakalenteri.

    VastaaPoista
  2. Vielä 1980-luvullakin suklaakalenterit olivat aika harvojen herkkuja, tai itse ainakin availin vain partiolaisten kalentereja vuodesta toiseen. 80-luvun lopulla muistan kadehtineeni kaverin lelukalenteria, luukusta sai pienen pieniä värillisiä eläimiä!

    VastaaPoista
  3. Kyllä minäkin muistan saaneeni ensimmäisen suklaakalenterin vasta 90-luvun puolella. Me ei veljeni kanssa edes pidetty niiden suklaasta, joten ei niitä monena vuonna ostettu. Kyllä perinteinen kuvakalenteri on edelleenkin paras.

    VastaaPoista
  4. 80-luvulla teekkareilla oli joulukalenterina olutkori (24 pulloa), jossa jokaisesta "luukusta" sai päivän pullon. Joulukalenteri tehtiin kaverille, joka ei etukäteen tiennyt mitä luukusta paljastuu. Pullo oli olutta, vissyä, limsaa... viimeinen pullo oli yleensä sitten väkevää.

    VastaaPoista