Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

perjantai 13. tammikuuta 2012

Kankaanpää ja J. Karjalainen

Martta-rouvan matkassa -hanketta on tehty nyt pari kuukautta. Alkuvaihe on mennyt talojen tutkimiseen. Olen tehnyt haastatteluja, lukenut kirjallisuutta ja yrittänyt etsiä tietoja yksityiskohdista. Selvitettävää on noin 20 taloa Keskuskadun varrella.

Yksi kiinnostava ja monia asukkaita nähnyt talo on ns. Saarisen talo. Talo oli vaalea kaksikerroksinen puutalo, jonka toisessa kerroksessa oli suuri parveke kirkon puoleisessa päädyssä. Talossa on toiminut muun muassa kirjakauppa, leipomo ja pullakauppa, suutariverstas, parturi, vaatturi, Varumon talossa yhä toimiva Anttila hautaustoimisto ja kukkakauppa. Talossa oli muutaman vuoden (9/1933-1/1935) jopa Pelastusarmeijan osasto. Talo on sittemmin purettu.

Saarisen talo Keskuskadulla.
Pelastusarmeijan kautta löytyi yhteys J. Karjalaiseen. Hilkka Taskinen toimi avustajana Kankaanpään osastolla v. 1933. Hänen löytyneestä kitarankaulasta J. Karjalainen on tehnyt laulun. Hilkka Taskisen ei tiedetty enää vanhempana soittaneen kitaraa, eli onko tuo kitara soinut joskus Kankaanpäässä.


Saarisen talon elämästä toivotaan lisätietoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti