Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

perjantai 27. tammikuuta 2012

Matkalaukkumuseo

Kankaanpään kaupunginmuseon kuvakokoelma. Kuvaaja: Niilo Santaharju
Martta-rouva ottaa matkalleen myös matkalaukuja. Matkalaukkujen pakkauspuuhat on alkusuoralla, kun viimeiset pari viikko olen tarkentanut niiden sisältöä. Suunnitelma on tällä hetkellä, että matkalaukkuja tulisi kolmesta aiheesta:
  • Koulu
  • Arki
  • Juhlat
Matkalaukut tulevat sisältämään esineitä museon käyttökokoelmasta eli oikeasti vanhoja esineitä, joita saa koskea. Lisäksi Kankaanpään Opiston opiskelijat tekevät käsityömalleja ja leluja jne. Koti-laukku tulee sisältämään esimerkiksi kaulauslaudan, värttinän ja Koulu-laukku mustekyniä, esiliinoja, laulukirjan, kasvion jne. Kaikkiin laukkuihin tulee myös vanhoja valokuvia Kankaanpäästä. Ajallisesti matkalaukkujen tarinat sijoittuvat 1900-luvun alkupuoliskolle.

Matkalaukut ovat suunniteltu ensisijaisesti koulujen 5.-6. -luokkalaisten historian tunneille, mutta ovat toki lainattavissa myös muille ryhmille. Voisin kuvitella, että kaikki kansakoulua käyneet saavat hyvän lähtökohdan muisteluilleen Koulu-laukusta. Koululaisia varten matkalaukun  laitetaan mukaan myös tehtäviä. Koekäyttämään lakkuja pääsemme toivottavasti toukokuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti