Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

torstai 5. heinäkuuta 2012

Uutta perusnäyttelyssä

Museon perusnäyttely on tehty 1977-1981 ja on niillä sijoillaan. Tänä vuonna päätimme alkaa näyttelyn uusimisen sen sisääntulotilasta. Huone raikastui punaisella matolla ja seinien puhtaanvalkoisella maalilla. Vanhaan ilmoitustauluun teimme Kankaanpään aikajanan. Kesän ajan tässä ensimmäisessä huoneessa on esillä Martta-rouvan matkalaukut. Matkalaukut ovat kouluille syksyllä kiertämään lähteviä, kosketeltavia esineitä, kuvia ja tekstiä sisältäviä museomatkalaukkuja. Esillä on myös Virtuaalinen keskuskatu vuodelta 1938. Museon kokoelmia esitellään lyhyesti ja kaksi kokoelmien kannalta tärkeää hahmoa, Martta Sevio ja Niilo Santaharju, esitellään.


Koulu- ja juhla-aiheiset matkalaukut. Kuva: Jani Vepsä, Kankaanpään kaupunginmuseo


Kohti näyttelyn sisääntuloa. Kuva: Jani Vepsä, Kankaanpään kaupunginmuseo


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hienolta, ihan erilaiselta kuin ennen vaikka vanha tuttu lapikas näkyy edelleen toivottavan tulijat suutaripitäjän historiaan. Pitää tulla joskus ihan paikan päälle katsomaan.

    VastaaPoista
  2. Lämpimästi tervetuloa! Lapikas on ennallaan, mutta laukut ovat nyt jo poissa, lähteneet kiertämään kouluille. Tilalla on esittelyssä tämänvuotinen lahjoitus, tästä blogista tuttu kampaajanvälineistö.

    VastaaPoista