Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Onko nimellä väliä?

Juttelin viikonloppuna erään sairaanhoitajan kanssa. Hän sanoi olevansa kiinnostunut historiasta, mutta lähteminen museoon ei houkuttanut. Viimeksi hän oli vieraillut museossa kouluaikanaan. Museon imago ei ole houkuttava, vaikka ajat ovatkin muuttuneet ja museot eivät enää sisällä unohdettuja esineitä vitriineissä. Miten museot voivat tuoda imagonsa vastaamaan tätä päivää?

Opiskelijatyöpajassa pohdimme myös museon imagoa. Yksi teema, joka nostettiin esiin oli museon nimi. Nimi asia onkin tullut esiin eri yhteyksissä. Kaupunginmuseo-termi kyllä kuvaa sisältöä, mutta kalskahtaa korvassa virastomaiselle. Muualla museot ovat saaneet nimiä kuten EMMA, Vapriikki, Wellamo, Arktikum, Pukstaavi tai myös Kankaanpäähänkin hyvin sopiva KAMU.

KAMU - Espoon kaupunginmuseo
 Mikä olisi sopiva Kankaanpään kaupunginmuseon nimeksi vai onko nimellä väliä?

3 kommenttia:

 1. Nimellä voi olla merkitystä, raflaava nimi voi olla lisäarvo, ja tuskin siitä ainakaan haittaa on. Tuo KAMUhan on tosi valloittava nimi, harmi että se on jo käytössä :) Yksi vaihtoehto olisi leikitellä PÄÄ-sanan kanssa, mutta mikäköhän se sitten voisi olla?

  VastaaPoista
 2. Tuo Pää-sanan käyttö onkin hauska ehdotus.

  VastaaPoista
 3. pää soi kuin mää äää ikävä vokaali, miten olisi lukaali? Tai vaavi? aavi? aasta viimeiseen, viittaa luetteloon mutta myös laajaan skaalaan.
  aavis, kuvitelkaa selityksiä...
  skaala "että" (lapsi sanoo; vettä tai metsä)
  ku vite teennä inen versta(s)= toimintaa
  tai sitten PAA Sähköpostin Kankan paa loppuliite pane, tee, pääpaikka? Luonteva LUONTEVA pitää nimen olla. siis :Luonteva.LUON TEVA = luo, teke va, LUOva varmaan on jo olemassa.Sanan pitäisi jännittävästi istua Kankaanpäähän.Keksikää lisää!

  VastaaPoista