Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Puolimatkan raportti

Kankaanpään kaupunginmuseon kehittämisen esiselvityshanke (hirveä nimihirviö) on nyt puolivälissä, ainakin ajallisesti.Hankekoordinaattorin työajaksi on määritelty 10 kuukautta ja nyt siitä on kulunut puolet. Tässä pieni väliselvitys hankkeen tämän hetkisestä tilasta.

Tehtyä
Tähän mennessä hankkeessa on toteutettu
  • opiskelijatyöpajat yliopiston opiskelijoille, yhteensä 3 kpl
  • kaikille avoin kysely, vastauksia tuli 187 kappaletta
  • tutustumismatkoja innovatiivisiin museokohteisiin mm. Mäntään, Tampereelle, Sastamalaan, Loimaalle
  • yhteistyöneuvotteluita eri tahojen kanssa
Erityisen tyytyväinen olen hankkeen saamasta näkyvyydestä paikkakunnalla ja lehdistössä. Blogillakin on riittänyt lukijoita joulukalenterin jälkeen.

Työn alla ja tulevaa
Työn alla on tällä hetkellä rahoituksen selvittäminen uudistushankkeille ja museonäyttelyn sisällön tarkentaminen. Arkkitehdit luovat parhaillaan suunnitelmia näyttelytilan ja näyttelyn ulkoasusta. Sisällön suunnitteluun ollaan kutsumassa kokoon vielä pientä ryhmää Kankaanpään historiaa laajemmin tuntevista.

Kävijän terveiset Väristyksiä -näyttelyn toimintapisteessä. Tähän kiteytyy meidän ajatus tulevaisuuden museosta Kankaanpäässä.
Olemme jakaneet uudistusprosessia eri osahankkeisiin. Perusnäyttelyn uudistamiseen voisi liiton EAKR-rahoitus olla hyvä kanava. Maakuntaliitot ovat tukeneet mm. Valkeakosken museon, Pukstaavin ja Rauman merimuseon näyttelyuudistuksia (lisätietoja EURA 2007 -järjestelmästä).

Rahoituskuvioista kinkkisemmäksi on osoitteutunut rahoitus peruskorjaukselle. EAKR rahoittaa vain kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjausta. Ei siis auta pelkkä kulttuurihistoriallisesti arvokas kokoelma.

Uudenlaisena museopalveluna suunnittelemme museopedagogista toimintaa virtuaalisena ja matkaavana museona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti