Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

torstai 22. joulukuuta 2011

Joulukalenteri 2011, 22. luukku

Tänään saavat koululaiset Kankaanpäässä joulutodistuksensa. Kuusijuhlat enkelikuvaelmineen, tonttutansseineen ja yhteislauluineen on vietetty jo viime viikolla. Mitenkäs se oli silloin ennen? Saatiinko todistukset heti kuusijuhlan jälkeen, vai oliko juhla illalla ja todistus sekä omena- ja rusinapussi haettiin aamulla?  Museon väki toivottaa oikein hyvää joululomaa kaikille koululaisille, sekä oppilaille että opettajille ja muulle henkilökunnalle. 
Kuvat: Leena Perälä, Kankaanpään kaupunginmuseon valokuvakokoelma

Kuvat ovat Niinisalon Läntisen koulun joulujuhlasta 1970-luvun alusta. Nämäkin pienet ovat jo lähes 50-vuotiaita. Tunnetko henkilöitä?


3 kommenttia:

 1. Ylemmässä kuvassa etualalla ovat tunnistettavissa seuraavat henkilöt (vasemmalta oikealle):
  Erkki Toivonen, Tapio Leivo, Juhani Nevaranta, Tykistöprikaatin nykyinen komentaja Pertti Lahtinen (edessä), Arto Kiviharju ja Harri Eteläkoski (edessä keskellä). Oikealla tunnistettavissa Leena-Maija Haavisto (edessä), Eila Kangasniemi (toisessa rivissä) ja Leena Toivonen (takana). Näyttämökorokkeella enkeleistä oletan tunnistavani Maj-Lis Rantalan (oikealla), Pirjo-Riitta Leppäsen (toinen oikealta) ja Anita Huhtamäen (neljäs oikealta). Mielestäni kuva on otettu joulujuhlassa 1970 tai -71 ja kuvan oppilaat ovat olleet tuolloin kansakoulun toisella tai kolmannella luokalla. Näin muistelee omia koulu- ja luokkakavereita tunnisteleva, jo viisikymppinen Esa Vanonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista! Olenkin ihmetellyt, että kukaan ei ole kommentoinut, nämähän eivät nyt niin kamalan vanhoja kuvia ole! Ajoitus osuu varmasti hyvin, kuvat ovat Leena Perälän, jonka omat lapset lienevät olleet koulussa juuri noihin aikoihin.

   Poista
 2. Alemmasta kuvasta tunnistan veljeni Jorma Mannisen (synt 1963) eli muutkin lienevät ko vuonna syntyneitä. Jorma on tuossa opettaja Hakosalon pään yläpuolella. Oikean puoleisen ryhmän vas takarivissä on Jari Kaukinen ja aivan oikeassa reunassa vaalea tyttö on Heli Tiihonen ja hänen vasemmalla puolella tummempi tyttö Soile Kukkonen. Muutkin ovat tutun näköisiä, mutta ovat pari vuotta nuorempia niin nimet ei tuu mieleen. Velipoika tunnistaisi varmaan kaikki.

  VastaaPoista