Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulukalenteri 2011 luukku 18


Tuntemattoman perheen jouklunviettoa
1930-luvulla. Kuva: Niilo Santaharju
Joulukuusi on joka perheessä erilainen. Itse kuusi voi olla metsäkuusi tai viljelty serbiankuusi tai muu erikoiskuusi, tai jopa muovikuusi. Se voidaan kaataa omasta metsästä tai ostaa marketin parkkipaikalta.

Koristeet voivat olla väriteeman mukainen tyylikäs kokonaisuus, ne voivat peittää koko kuusen tai niitä voi olla harvakseltaan. Kuusi voi olla kimaltava koristepaljous tai perinnehenkinen pumpulilla ja olkikoristeilla koristettu. Miten teillä tänä vuonna, onko kuusessa lasten askartelemat, suvun perinteiset vai kauden mukaiset koristeet? Onko aitoja kynttilöitä vaiko sähkövalot?

1 kommentti:

  1. Meillä on ollut aina joulukuusi. Kotona asuessani kuusen toi pappa metsästään. Nuukana miehenä hän valitsi aina mahdollisimman harvaoksaisen kuusen:).

    Erikoisin kuusi meillä oli 1980-luvulla, kullanvärinen muovikuusi. Se oli heikkolaatuinen kertakäyttökuusi. Kerran lapsuudessani, Myllymäessä asuessamme, joulukuusi syttyi palamaan, paikalla ollut tilausjoulupukki auttoi sammuttamisessa. Nyttemmin oikeista kynttilöistä on meilläkin siirrytty turvallisempiin sähkövaloihin.

    VastaaPoista