Kuva: Niilo Santaharju, Kankaanpään kaupunginmuseon kokoelmat

maanantai 29. marraskuuta 2010

Mitä aiheita esille?

Kyselylomakkeita on tähän mennessä palautunut noin 30 kappaletta. Nyt paljastan hieman ennakkotietona, mitä niihin on vastattu. Olo on kuin ennakkoäänestyslaskennassa.

Selvästi tärkeimmäksi osioksi nykyisestä näyttelystä ovat nousseet suutarit ja kenkäteollisuus (21 kannatusääntä). Kengät ja niiden tekeminen tulevat ilman muuta näkymään uudessa näyttelyssä, onhan aihe tärkeä osa Kankaanpään historiaa ja museolla on hyvä kokoelma sen esittelemiseen. Vihdoin saatiin kuva paikallisesta suutaristakin. Jaetulla kakkostilalla (16 ääntä kullakin) ovat osiot "Elämä tuvissa", "Taidekokoelmat" ja "Varuskunta".

Nykyisessä näyttelyssä on peräti kaksi tupaa. Molemmat hyvin tunnelmallisia ja informatiivisia. Kuvan tuvassa on hankittu lisäansioita suutarina.
Selvästi vähiten kannatusta ovat saaneet kohdat "Ruokatalous, nautinta-aineet" (5 ääntä), "Puusepät" (6 ääntä) ja "Maatalous" (9 ääntä). Toisaalta "Elämä tuvissa" varmasti pitää sisällään ajatuksen ruokataloudesta ja maatalouden tai ainakin ne on helposti yhdistettävissä. Yllättynyt olen kyllä puuseppien huonosta pistemäärästä. Minuun on tehnyt valtavan vaikutuksen paikallisten puuseppien kädenjälki laivanperää muistuttavissa kuisteissa. Toisaalta kuistit on voitu mieltää osaksi kohtaa "Rakentaminen", jolla toki on hyvät kannatusluvut.

Uusiksi aiheiksi, joita nykyisestä näyttelystä puuttuu, on ehdotettu liikennettä, esihistoriaa ja arkeologista osuutta sekä tiiliteollisuutta. (Liikenteeseen liittyen huomasin vast'ikään, että Leena Perälän Kyrönkankaan talvitie -teos on nyt myös sähköisessä muodossa.) Mitä muuta pitäisi Kankaanpään historiasta olla esillä?

2 kommenttia:

  1. Kauppaneuvos Hugo Richard Sandberg

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Mielellään kuullaan myös, keitä muita pidetään tärkeinä henkilöinä Kankaanpään historiassa

    VastaaPoista